Πώς Ο Τρόπος Ζωής Μας Καθορίζει Τις Διατροφικές Μας Συνήθειες

Η υγιεινή διατροφή και η φροντίδα του εαυτού σας είναι απαραίτητες για την επίτευξη της βέλτιστης ευεξίας. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι ρίχνουν τα μάτια τους ή γκρίνια όταν έρχονται αντιμέτωποι με αυτές τις ιδέες, αλλά, στην πραγματικότητα, η φροντίδα του εαυτού σας δεν είναι τόσο δύσκολη, χρονοβόρα, δαπανηρή ή βαρετή όσο οι περισσότεροι θα σας πίστευαν. 

Στην πραγματικότητα, όταν οι άνθρωποι αποφασίσουν να επιλέξουν μια υγιή ζωή, παρατηρούν περισσότερη ενέργεια, αυξημένη αυτοπεποίθηση, περισσότερο χρόνο για να κάνουν πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία και περνούν λιγότερο χρόνο στο γραφείο του γιατρού ή στο νοσοκομείο. 

Υγιεινός τρόπος ζωής

Είναι λιγότερο ακριβό να αγοράζετε βιολογικά τρόφιμα και να αγοράζετε τα περισσότερα είδη σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής από το να αγοράζετε καραμέλες, σόδα, μάρκες, πίτσα, αλκοόλ και τσιγάρα.

Όχι μόνο οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερα τρόφιμα σε μια υγιεινή διατροφή (πραγματικά δεν μπορείτε να φάτε μόνο ένα Pringle), βοηθούν το σώμα τους να γίνει ισχυρότερο και πιο ικανό να καταπολεμήσει τις ασθένειες, γεγονός που καθιστά το κόστος υγείας τους χαμηλότερο επίσης. 

Τα τρόφιμα δεν είναι ούτε θαμπό ή άγευστα. Εξαρτάται από το τι σας αρέσει, αλλά, γενικά, τα μη επεξεργασμένα και ολόκληρα τρόφιμα από τον κήπο (ή το τμήμα παραγωγής) είναι τα πιο νόστιμα και πιο ικανοποιητικά. Εάν δεν σας αρέσουν τα φρέσκα μπιζέλια, ίσως δεν τα έχετε κάνει σωστά!

Οι Σύγχρονες Διατροφικές Συνήθειες

Στην τρέχουσα κοινωνία της φασαρίας, συχνά πηγαίνουμε για τα φθηνότερα και ταχύτερα τρόφιμα για να απαλλαγούμε από αυτήν την άσχημη αίσθηση πείνας. Τι σου κάνει όμως; Πραγματικά; 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν και δεν νοιάζονται. Θα νοιάζονται περισσότερο όταν ανακαλύπτουν ότι έχουν καρδιακή νόσο ή διαβήτη ή την ποικιλία άλλων καταστάσεων που προκαλούνται από αυτόν τον τύπο τρόπου ζωής. Αλλά τα μοτίβα καθιερώνονται και είναι τόσο δύσκολο να μείνετε μακριά από τα μπιφτέκια ή τις σόδες για πολύ. 

Οι γεύσεις γίνονται διεστραμμένες (ναι, αυτή είναι η λέξη για αυτό) για να τους αρέσει πάρα πολύ λίπος, ζάχαρη και αλάτι στη διατροφή μας. Τα τρόφιμα δεν έχουν τόσο καλή γεύση χωρίς πρόσθετα.

Στην πραγματικότητα, δεν έχουν τόσο καλή γεύση, επειδή το φθηνό φαγητό είναι φτηνό φαγητό και δεν θα το φάγατε αν δεν ξεγελιόσασταν από τα πρόσθετα που προστέθηκαν είτε για να το κάνουν να φαίνεται, να δοκιμάζεται είτε να μυρίζει καλύτερα. 

Ένα λεπτό χάμπουργκερ της McDonald’s είναι γκρίζο στην αρχή, δεν πειράζει ότι έχει συγκριτικά φορτία λίπους στο μικρό του μέγεθος. Δοκιμάστε μόνο το μπιφτέκι χωρίς το τυρί, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, τα κρεμμύδια ή τα τουρσιά. Αρκετά ήπια. Αυτό το τυρί (αν θα μπορούσατε να το ονομάσετε αυτό) είναι αυτό που αποκαλούν «τυρί τροφή». 

Δεν μπορούν να το ονομάσουν «τυρί» λόγω της επεξεργασίας. Αυτό το «τυρί» αποτελείται από τα περισσότερα τυριά σε φέτες στα σούπερ μάρκετ. Κοιτάξτε τις ετικέτες. Το κέτσαπ έχει σιρόπι καλαμποκιού (ζάχαρη) και προσθήκη ζάχαρης. Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά δεν θα το κάνω.

Το θέμα είναι, αυτά τα πρόσθετα προστίθενται για να κάνουν μια κατώτερη γεύση προϊόντος αρκετά καλή για να πουλήσει σε φθηνότερη τιμή, ώστε το κοινό να αγοράσει. Εγγυώμαι σε μια δοκιμή γεύσης για ένα πιο ακριβό, αλλά οργανικό κέτσαπ φτιαγμένο με ντομάτες που έχουν καλή γεύση και κανονικό κέτσαπ χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε οποιοδήποτε από τα δύο δείγματα, θα επιλέγατε το βιολογικό από το μη βιολογικό με βάση αποκλειστικά τη φρεσκάδα της γεύσης

Το ίδιο ισχύει και για μπιφτέκια, παγωτά, ψωμιά και πολλά μεταποιημένα προϊόντα. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα των συστατικών, τόσο καλύτερη είναι η γεύση και η πιο υγιεινή είναι για εσάς.

Οι Επεξεργασμένες Τροφές

Είναι καλύτερο να περιορίσετε τη χρήση οποιουδήποτε επεξεργασμένου (επεξεργασμένο που σημαίνει ότι τα πράγματα έγιναν σε αυτό, δεν συνδέεται άμεσα ή στενά με το σύνολο, το φυσικό φαγητό. Συνήθως αυτά τα τρόφιμα βρίσκονται σε κουτιά ή σακούλες), αλλά ολικής αλέσεως ρύζι με μπαχαρικά και βότανα σε κουτί χωρίς αφύσικα πρόσθετα είναι πολύ καλύτερα για εσάς από το συνηθισμένο Rice-a-Roni, mac και τυρί και τα παρόμοια. 

Διαβάστε και αυτές τις ετικέτες. 

  • Εάν δεν μπορείτε να προφέρετε ή να καταλάβετε τι είναι ένα συστατικό, μην το καταναλώνετε. 
  • Εάν ένα προϊόν λέει «εμπλουτισμένο», αυτό δεν το καθιστά καλύτερο προϊόν.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα εμπλουτίζονται όταν είχαν αφαιρεθεί αυτά τα είδη εμπλουτισμού. Η επεξεργασία τροφίμων χρησιμοποιεί ζέστη, κρύο, ελαφρύ, στέγνωμα ή σύνθλιψη που όλα χρησιμεύουν για την εξάντληση βιταμινών και ανόργανων συστατικών στα τρόφιμα.

Η αντικατάσταση αυτών των βασικών σημαίνει ότι το φαγητό είχε ήδη παραβιαστεί. Ψάξτε για τρόφιμα που βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση και όσο το δυνατόν πιο φρέσκα. Τα καλύτερα τρόφιμα είναι φρέσκα κατευθείαν από τη γη. Το επόμενο καλύτερο είναι φρέσκο ​​από το προϊόν ή το χύμα τμήμα. Στη συνέχεια έρχεται κατεψυγμένο, αποξηραμένο και κονσερβοποιημένο, αντίστοιχα.

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς η τυπική αμερικανική δίαιτα (δίαιτα SAD) επηρεάζει την υγεία σας εκτός από τη γεύση και την τιμή. Τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, συνήθως περιέχουν λιγότερες βιταμίνες και μέταλλα από τα αρχικά τρόφιμα που τα αποτελούσαν. 

Εάν τρώτε φαγητό κυρίως από συσκευασίες ή κουτιά και δεν διαβάζετε ετικέτες, όχι μόνο δεν παίρνετε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά και καταναλώνετε αντικείμενα που μπορεί να εξαντλούν θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας. Η ζάχαρη χρησιμοποιεί βιταμίνες Β από το σώμα σας. Τα συντηρητικά και τα πρόσθετα επιβαρύνουν περισσότερο το συκώτι σας, του οποίου η δουλειά είναι να διαλύει αυτές τις ενώσεις, ώστε το σώμα σας να μπορεί να τα απαλλαγεί.

Οι Βλάβες Που Προκαλούνται

Αυτό που δεν μπορεί να απαλλαγεί από το σώμα σας, θα αποθηκευτεί σε λίπος, οπότε αυτές οι χημικές ουσίες δεν θα τρέχουν προκαλώντας βλάβη όπου δεν ανήκουν. Όπου στη φύση δεν θα βρείτε ότι ένα σώμα χρειάζεται «μπλε βαφή 2» ή «προπυλενογλυκόλη» απαραίτητο και καλό για την επιβίωση. Το λίπος είναι το καλύτερο μέρος αποθήκευσης για αυτές τις τοξίνες. Το λίπος βρίσκεται όχι μόνο κάτω από το δέρμα σας, αλλά επίσης καλύπτει τα νεύρα και τον εγκέφαλό σας. Αυτά μπορεί να μην είναι μέρη που θέλετε να αποθηκεύσετε τοξίνες.

Ακούμε συνήθως ότι το λίπος είναι κακό και η χοληστερόλη είναι κακή από τα μέσα ενημέρωσης. Χρειαζόμαστε λίπος και χοληστερόλη για να ζήσουμε. Τα λίπη και η χοληστερόλη είναι μεγάλα συστατικά του υγιούς δέρματος, όλων των κυττάρων, των ορμονών και του εγκεφάλου και των νεύρων σας. Είναι επίσης μια καλή πηγή ενέργειας όταν χρειάζεται. Δεν είναι καλό να περιορίζετε αυστηρά αυτά τα είδη από τη διατροφή. 

Η ποιότητα των λιπών που καταναλώνετε είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Μερικά λίπη που είναι καλά για το σώμα σας ονομάζονται απαραίτητα λιπαρά οξέα ή EFA. Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αυτά τα λίπη, ως εκ τούτου την απαραίτητη πτυχή. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα χρήσιμα λίπη σε σπόρους λιναριού, ψάρια, έλαιο νυχτολούλουδου, έλαιο μποράγκο και μερικά άλλα έλαια και τρόφιμα.

Εάν τρώτε λίπος κυρίως από ζώα που τρέφονται με χόρτο, βούτυρο, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ψάρια και παίρνετε μερικά EFA στη διατροφή σας, θα τα πάρετε καλά. Η μαργαρίνη περιέχει λίπη που ονομάζονται «trans λιπαρά οξέα» που τη βοηθούν να παραμείνει στερεά σε θερμοκρασία δωματίου. 

Αυτά τα τρανς λιπαρά συμβάλλουν γρήγορα στην αθηροσκλήρωση και στις καρδιακές παθήσεις. Τα λιπαρά trans βρίσκονται επίσης σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τσιπς, πατάτες και μερικές τροφές διατροφής. Διαβάστε τις ετικέτες. Μην τρώτε τρόφιμα που λένε «trans λιπαρά οξέα» ή «υδρογονωμένα» ή «μερικώς υδρογονωμένα». Η υδρογόνωση είναι η διαδικασία που σχηματίζει τα trans λιπαρά.

Διαβάστε επίσης: Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα σε παιδιά και ενήλικες. Μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες όπως η διατροφή, η φαρμακευτική αγωγή ή ακόμα και η έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή.

Είναι το δεύτερο πιο κοινό πρόβλημα για το οποίο ανησυχούν οι γονείς όταν πρόκειται για τα παιδιά τους. Μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, υποσιτισμό και άλλα προβλήματα υγείας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις αιτίες της δυσκοιλιότητας και πώς μπορείτε να την αποτρέψετε με σωστή διατροφή και επίπεδα ενυδάτωσης στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού σας.