Ενσωματώστε Τη Σωματική Δραστηριότητα Στην Ζωή Σας

Γνωρίζετε ήδη ότι η απόκτηση τουλάχιστον 30 λεπτών άσκησης κάθε μέρα είναι καλό για σας, αλλά η τοποθέτηση αυτού του ισχυρισμού σε πραγματική πρακτική είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, σωστά; Αντίθετα με ότι νομίζετε, κάνοντας τη σωματική δραστηριότητα μια καθημερινή συνήθεια δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Δεν υπάρχει κανένας μυστικός κωδικός για την επιτυχία που περιμένει να σπάσει. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι που μπορεί να εργαστεί στη συνηθισμένη ρουτίνα σας με ελάχιστη, ενίοτε όχι, διακοπή ή προσαρμογή.

Ο Γενικός Χειρουργός των Η.Π.Α., η American Heart Association και πολλοί άλλοι αξιόλογοι οργανισμοί υγείας συμφωνούν ότι 30 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης είναι βέλτιστος στις περισσότερες, αν όχι όλες, ημέρες της εβδομάδας. Τα καλά νέα είναι ότι όλοι συμφωνούν ότι αυτή η συνιστώμενη συνταγή δεν χρειάζεται να ληφθεί όλα σε μία μεγάλη δόση. Ενώ το American College of Sports Medicine (ACSM) κάποτε κάλεσε για συνεχή άσκηση διάρκειας 20 λεπτών ή και περισσότερο, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές επιτρέπουν περιόδους φυσικής δραστηριότητας (λίγα μόλις 10 λεπτά κάθε φορά) να διαχέονται κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακόμα Και Η Μέτρια Δραστηριότητα Κάνει Θαύματα

Ποια είναι μια μέρα στη ζωή σας χωρίς καμία δραστηριότητα; Θα ήταν μια μέρα γεμάτη άγχος και άγχος, για να μην αναφέρουμε τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας στη ζωή σας.

Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για την υγεία μας. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε μια καλή διάθεση και να κοιμηθούμε καλύτερα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για το πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια προσωπική πρόκληση, να γίνετε μέλος μιας ομάδας ή απλώς να θέσετε στόχους για να παραμείνετε παρακινημένοι.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας για να βελτιώσετε την υγεία και την ευημερία σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε πέντε συμβουλές για το πώς να το κάνετε.

Δραστηριότητα Έντονης Έντασης

Όταν βλέπετε με αυτόν τον τρόπο, 10 λεπτά άσκησης τρεις φορές την ημέρα γίνεται πολύ πιο εύχρηστος από 30 λεπτά χωρίς διακοπή. Ακόμα και το πιο πολυάσχολο στέλεχος και η πιο άγχος μαμά μπορεί να χαράξει 360 δευτερόλεπτα για να βελτιώσει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική του ευεξία. Στην πραγματικότητα, η τακτική σωματική άσκηση μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί πρακτική σωτηρίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει αποδειχθεί ότι επεκτείνει τη ζωή, αποτρέποντας πολλές χρόνιες και θανατηφόρες καταστάσεις όπως οι καρδιακές προσβολές, ο διαβήτης και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Δραστηριότητα Μέτριας Έντασης

Τώρα που η υλικοτεχνική υποστήριξη είναι εκτός λειτουργίας, τίθεται το ερώτημα: Ποια είναι η δραστηριότητα “μέτριας έντασης”; Συγκεκριμένα, η σύσταση διάρκειας 30 λεπτών χωρίζεται σε δύο με τρία μίλια με τα πόδια ημερησίως με ρυθμό 3-4 μίλια ανά ώρα ή με καύση 200 θερμίδων την ημέρα. Αυτός ο στόχος συμπίπτει με το δημοφιλές πρόγραμμα των 10.000 βημάτων, το οποίο μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με τη βοήθεια ενός βηματοδότη RYP Sports. Απλά πράγματα όπως η στάθμευση του αυτοκινήτου σας πιο μακριά από το γραφείο σας ή η λήψη των σκαλοπατιών αντί του ανελκυστήρα μπορούν γρήγορα να προσθέσουν μέχρι αυτόν τον αριθμό στόχο.

Αεροβικές Δραστηριότητες

Για όσους δεν απολαμβάνουν το περπάτημα ή το τρέξιμο, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες που συνιστούν άσκηση μέτριας έντασης, πολλές από τις οποίες είναι απαραίτητες και / ή διασκεδαστικές εργασίες που ταιριάζουν με τη συνήθη ρουτίνα σας. Κηπουρική, φυλλοβόλα φύλλα, κούρεμα του γκαζόν, περιπλάνηση στο εμπορικό κέντρο και χορός γεμίζουν το λογαριασμό. Στην πραγματικότητα, 30 λεπτά που ξοδεύουν ετικέτα με τα παιδιά σας στην αυλή καίει την αντίστοιχη ποσότητα θερμίδων όπως γιόγκα, ιππασία και περπάτημα με ρυθμό τεσσάρων μιλίων ανά ώρα σε επίπεδη επιφάνεια.

Έτσι, προτού χρησιμοποιήσετε τη δικαιολογία ότι είστε πολύ απασχολημένοι για να προγραμματίσετε την άσκηση στο καθημερινό άλεσμα, επανεξετάστε. Παίξτε το Frisbee με τα παιδιά, πάρτε το σκυλί για μια βόλτα γύρω από το μπλοκ, πάρτε ακόμη και ένα πολύ απαραίτητο καθαρισμό γύρω από το σπίτι. Σε χρόνο μηδέν θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας για άσκηση, συχνά χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε!