Μας Προστατεύει Το Σώμα Μας Όταν Τρώμε Πολύ Ή Λίγο

Μου αρέσει πολύ ο Δρ Φιλ, έτσι ήθελα να αρέσει το νέο του βιβλίο για την απώλεια βάρους. Και μου αρέσουν ορισμένα από αυτά, ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με το κεφάλαιο για το τι να φάτε. Ο Δρ Phil προτείνει ακριβώς το ίδιο σχέδιο διατροφής για όλους.

Αυτό δεν θα λειτουργήσει!

Το σχέδιό του μπορεί να περιλαμβάνει πάρα πολλές θερμίδες για μερικούς ανθρώπους, κυρίως για μικρούς ανθρώπους. Έπαιρνα πραγματικά μια πολύ παρόμοια ποσότητα φαγητού ταυτόχρονα, παρακολουθώντας προσεκτικά την πρόσληψη λίπους μου, τρώγοντας πολλές ίνες και το βάρος μου δεν θα έμπαινε.

Όταν ήμουν μέλος του Weight Watchers, έμαθα ότι έτρωγα πάρα πολύ (για κάποιον μέγεθος μου) να χάσει βάρος. Μετά από τις προτάσεις τους, τελικά έχασα 40 κιλά και διατηρώ ένα υγιές βάρος για σχεδόν 5 χρόνια.

Το σχέδιο του Dr. Phil παρέχει επίσης πολύ λίγες θερμίδες για πολλούς ανθρώπους να είναι επιτυχείς. Ήχος αδύνατο;

Άσεμε Να Σου Εξηγήσω

Το σώμα σας χρειάζεται ένα ορισμένο αριθμό θερμίδων για να διατηρήσει κανονικές λειτουργίες όπως η άντληση αίματος, η αναπνοή και η πέψη τροφής (που ονομάζεται βασικός μεταβολικός ρυθμός ή BMR).

Αυτή η ανάγκη εξαρτάται στην πραγματικότητα από το τρέχον βάρος σας. Όσο βαρύτερο είστε, τόσο περισσότερες θερμίδες χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει, ακόμα και σε ηρεμία. Υπάρχουν διάφοροι ιστοχώροι που μπορείτε να επισκεφτείτε για έναν υπολογιστή BMR και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Μπορείτε επίσης να κάψετε θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης. οι προσαρμοσμένες θερμιδικές σας ανάγκες, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου δραστηριότητάς σας, ονομάζονται AMR (ενεργός μεταβολικός ρυθμός).

Ορισμένοι από τους ιστότοπους που θα βρείτε θα υπολογίσουν τόσο το BMR όσο και το AMR σας, οπότε συνεχίστε να ψάχνετε αν δεν βλέπετε AMR στην πρώτη που χτυπήσετε. Καθώς θα χάσετε βάρος, το BMR και το AMR θα πέσουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι εάν τρώμε πάρα πολύ, κερδίζουμε βάρος. Όλοι γνωρίζουμε ότι εάν τρώμε πολύ λίγο, μπορούμε να πεθάνουμε από το θάνατο. Αλλά κάπου ενδιάμεσα, μπορούμε να χάσουμε την υγεία μας. Τα σώματα μας είναι αρκετά έξυπνα για να μάθουν πού είναι αυτή η σειρά και για να μας προστατεύσουν εάν τρώμε πολύ λίγο. (Προσπαθεί επίσης να μας προστατεύσει από το να τρώει πάρα πολύ. Αυτό είναι το αίσθημα της δυσάρεστης γέμισης είναι όλα!)

Εάν τρώτε λίγο κάτω από την AMR σας, μπορείτε να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο. Εάν τρώτε μακρύτερα, το σώμα σας θα σας προστατεύσει μειώνοντας το BMR (και AMR) για να εξοικονομήσετε ενέργεια και θα σταματήσετε να χάσετε βάρος. Τρώτε πάρα πολύ κάτω και θα αρχίσετε να χάνετε πάλι – αλλά λιμοκτονείτε.

Το Σώμα Μας Όταν Τρώμε Πολύ Ή Λίγο

Τι σημαίνει αυτό?

Πρέπει να φάτε αρκετά για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο! Εάν τρώτε λίγες θερμίδες, πιθανότατα θα κολλήσετε σε ένα οροπέδιο ή θα χάσετε βάρος πολύ γρήγορα με πιθανές συνέπειες για την υγεία. Ένας υγιής ρυθμός απώλειας βάρους δεν υπερβαίνει τα 2 κιλά την εβδομάδα κατά μέσο όρο, μετά από τις πρώτες 2-3 εβδομάδες ενός σχεδίου.

Μια καλή σύσταση για την υγιή απώλεια βάρους είναι να καταναλώσετε 500 θερμίδες κάτω από το AMR σας και να μην θυμάστε να υπολογίσετε εκ νέου τις ανάγκες σας καθώς χάνετε βάρος (επαναπολογίζετε κάθε 25 κιλά που χάσατε, εάν κολλήσετε και δεν χάσετε, ή εάν αυξήσετε σημαντικά τη δραστηριότητά σας).

Ο Δρ Phil δεν παρέχει διαφορετικά σχέδια βάσει του αρχικού βάρους και του επιπέδου δραστηριότητάς σας και είναι ενάντια στην καταμέτρηση των θερμίδων (ή των ανταλλαγών ή των Σημείων). Αλλά χωρίς να γνωρίζετε την κατά προσέγγιση AMR και να υπολογίζετε τις θερμίδες (ή τις ανταλλαγές ή τους Πόντους) σχέδιο, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσα φαγητά να φάτε για να ξεκινήσετε. Και χωρίς να επαναπολογίσετε την ΑΜΡ σας καθώς χάσατε και προσαρμόζοντας το σχέδιο διατροφής σας ανάλογα, είναι δύσκολο να μειωθεί το βάρος με το σωστό ρυθμό.

Δεν κάνει καμία αναφορά στην αλλαγή του σχεδίου φαγητού μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας στόχο. Αλλά οι άνθρωποι που έχουν ένα σημαντικό ποσό που χάνουν θα πρέπει να προσαρμόσουν την πρόσληψη θερμίδων αρκετές φορές πριν φτάσουν στο στόχο.

Ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλα! Ειλικρινά είμαι πολύ έκπληκτος που κανείς δεν του είπε αυτό πριν δημοσιεύσει! Εάν είστε σοβαροί για την απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο, είτε υπολογίστε αυτό για τον εαυτό σας είτε συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα (όπως το Weight Watchers), όπου σας διδάσκουν πόση ποσότητα φαγητού χωρίς να περιορίσετε τις επιλογές φαγητού σας.

Με λίγες πληροφορίες για τον εαυτό σας και το σώμα σας, μπορείτε να το κάνετε αυτό εύκολα.

Dale Reynolds είναι ένας σύμβουλος απώλειας βάρους από την ενημερωμένη Νέα Υόρκη. Έχει γράψει ένα βιβλίο, “Ένα λεπτό βιβλίο για βαρύ θέμα”, σχετικά με τη διαχείριση βάρους και έχει μια ιστοσελίδα με μεγάλες συμβουλές και ένα δωρεάν ενημερωτικό δελτίο.