Οικοδομήστε Γερό Σώμα Και Ισχυρούς Μύες

Η σταθεροποίηση είναι ένα καυτό θέμα στη βιομηχανία γυμναστικής τα τελευταία χρόνια. Αλλά τι είναι σταθεροποίηση; Η σταθεροποίηση μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα των μυϊκών συστημάτων του σώματος να στηρίξει (σταθεροποιήσει) το σώμα κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Για τους περισσότερους λάτρεις της γυμναστικής, η βασική εκπαίδευση είναι ένα ξένο θέμα.

Οι ασκήσεις που αποσκοπούν στην οικοδόμηση δύναμης στο στήθος, την πλάτη, τους ώμους, τα πόδια και τα χέρια επιλέγονται συνήθως πάνω από ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη δύναμη του πυρήνα. Ο «πυρήνας» ορίζεται ως οι μύες που περιβάλλουν τον τραχηλικό (θωρακικό), θωρακικό (θωρακικό), οσφυϊκό (χαμηλό πλάτη), πυελικό και ισχίο. Ο πυρήνας είναι το θεμέλιο για όλα τα μοτίβα κίνησης να συμβούν. Ένας ισχυρός αποτελεσματικός πυρήνας είναι απαραίτητος για την κατάλληλη μετακίνηση.

Επιτρέποντας στους άλλους μύες να γίνουν ισχυροί πριν ο πυρήνας μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό σε κάποιο σημείο του σώματός σας.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σφιχτά καμπτήρες ισχίου, τετρακέφαλο και psoas. Όταν αυτοί οι μύες είναι σφιχτοί, προκαλούν την επιμήκυνση των σταθεροποιητικών μυών του πυρήνα (εγκάρσια κοιλιακή χώρα, πολλαπλή μύτη και γλουτιαίος) και ως εκ τούτου αδύναμη. Όταν οι μύες αδυνατούν, δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και οι σφιχτοί μύες αναλάβουν τη λειτουργία τους.

Η επιλογή ενός αντικειμένου από το πάτωμα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς ο πυρήνας σας “στηρίζει” το σώμα για να προετοιμαστεί για τον ανελκυστήρα. Καθώς ανυψώνετε το αντικείμενο από το πάτωμα, ο πυρήνας σας σταθεροποιεί το σώμα και επιτρέπει την αποτελεσματική μετακίνηση ώστε να μεταδίδεται δύναμη μέσω της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και έξω από το σώμα.

Εάν ο πυρήνας σας δεν είναι αρκετά ισχυρός και η σωστή στάση του σώματος είναι ανενεργή, το σώμα δεν μπορεί να χειριστεί σωστά το βάρος του αντικειμένου και μπορεί να προκληθεί τραυματισμός. Για παράδειγμα, εάν η πλάτη στρογγυλεύεται μέσα από τους ώμους καθώς σηκώνετε ένα κουτί με βιβλία, το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα εμπρός και μακριά από το σώμα, θέτοντας τεράστια πίεση στους οσφυϊκούς δίσκους.

Η επανειλημμένη πίεση στον οσφυϊκό δίσκο θα οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό της πλάτης σε κάποιο σημείο.

Η κατοχή βασικών ασκήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να στρατολογήσουν τους βαθιούς κοιλιακούς σταθεροποιητές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάλληλη εξέλιξη. Το πρώτο επίπεδο είναι να ξεκινήσετε εκ νέου τη διδασκαλία των μυών βαθιά στον κοιλιακό τοίχο για να πυροβολήσουν σωστά. Η διδασκαλία ενός πελάτη για την «στήριξη» του κοιλιακού τοιχώματος είναι το κλειδί για την οικοδόμηση της κατάλληλης σταθεροποίησης μέσα στην περιοχή του ισχίου-πυελικού ισχίου.

Οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται σε σταθερό περιβάλλον (πάτωμα).

Οι ασκήσεις στο πρώτο επίπεδο τυπικά κρατούνται για μια χρονική περίοδο για να επιτρέψουν στους βαθιούς σταθεροποιητικούς μύες να βελτιώσουν τη λειτουργική τους ικανότητα.

Μόλις ολοκληρωθεί η βασική έννοια της κοιλιακής πρόσδεσης μετά από μερικές ημέρες, το επόμενο επίπεδο μπορεί να επιτευχθεί μέσω πρόκλησης των σταθεροποιητικών μυών μέσω της κίνησης της σπονδυλικής στήλης ή των χεριών και των ποδιών σε ένα ήμι-στερεό περιβάλλον. Οι μπάλες σταθερότητας χρησιμοποιούνται ευρέως και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργηθεί σταθερότητα πυρήνα.

Άλλοι τρόποι για να αυξηθεί η ένταση είναι να σηκωθεί ένα άκρο από το έδαφος για να εξαναγκαστεί το σώμα να κρατήσει μια σωστά τοποθετημένη θέση με καλή σταθεροποίηση πυρήνα.

Καθώς η σταθεροποίηση του πυρήνα βελτιώνει την πρόκληση του σώματος γίνεται μια λειτουργία δημιουργικής και ασφαλούς. Δοκιμάστε μια πολυ-κοινή άσκηση σε διαφορετικές κατευθύνσεις για να δημιουργήσετε καλύτερη σταθεροποίηση πυρήνα. Για παράδειγμα, η πρόσκρουση στο μπροστινό μέρος, στην πλάτη και στις πλευρές σε συνδυασμό με μια πίεση στο πάνω μέρος απαιτεί μεγάλη σταθεροποίηση πυρήνα.

Η οικοδόμηση ενός ισχυρού πυρήνα είναι κάτι περισσότερο από απλώς ατελείωτες κρίσιμες στιγμές και αυξήσεις των ποδιών. Οι επαγγελματίες γυμναστικής έχουν τις γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ισχυρό πυρήνα αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Με το να είστε δημιουργικοί, μπορείτε να χτίσετε έναν ισχυρό πυρήνα σε χρόνο μηδέν.