Η Πρωτεΐνη Αυξάνει Το Ρυθμό Του Μεταβολισμού Του Σώματος

Φανταστείτε αυτό … Τι θα μπορούσατε αν μπορούσατε :

  1. Αυξήστε το ρυθμό του μεταβολισμού σας.
  2. Κάψτε περισσότερο αποθηκευμένο σωματικό λίπος.
  3. Διατηρήστε περισσότερη μυϊκή μάζα τρώγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες
  4. Υπολογίστε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης που απαιτείται για το σώμα σας.
  5. Μάθετε για τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης των πρωτεϊνών.

Καθώς αναζητάτε ιδέες, εδώ είναι αποδεδειγμένη διατροφική πληροφόρηση για το πώς μπορεί να σας ωφελήσει η πρωτεΐνη.

1. Γνωρίζετε ότι η πρωτεΐνη αυξάνει το ρυθμό μεταβολισμού του σώματός σας επειδή είναι Thermogenic;

Επειδή χρειάζονται περισσότερες θερμίδες για να επεξεργαστούν τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής.

Το “θερμογόνο” αναφέρεται στη φυσιολογική διαδικασία θερμογένεσης που το σώμα σας περνά μέσα από την πέψη και τη χρήση των τροφίμων που τρώτε και την καύση θερμίδων και λιπών από αυτό το φαγητό, δηλαδή την παραγωγή ενέργειας από τα τρόφιμα που τρώτε.

Το σώμα απαιτεί περισσότερες θερμίδες για να επεξεργαστεί ή να αφομοιώσει πρωτεΐνες από ό, τι κάνει για να αφομοιώσει λίπος ή υδατάνθρακες. Έτσι, ο μεταβολισμός σας αυξάνεται με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες.

2. Αυξήστε τον ρυθμό με τον οποίο τα λιπώδη σας κύτταρα είναι σε θέση να κάψουν το αποθηκευμένο λίπος!

Πιθανότατα θα διαφωνείτε με αυτό, ωστόσο …

Η πρωτεΐνη σόγιας συμβάλλει επίσης στην ικανότητα του σώματος να καίει λίπος επειδή καθώς τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη ο μεταβολισμός σας αυξάνεται και επιτρέπει στο σώμα σας να καίει αποθηκευμένο λίπος αντί να αποθηκεύει περισσότερο λίπος.

Ο Δρ Robert Atkins – συγγραφέας της δίαιτας Atkins, καθώς και ο Michael Eades και ο Mary Dan Eade – συγγραφείς των βιβλίων “Protein Power”, μιλούν για την αποδεδειγμένη δύναμη της πρωτεΐνης και τη σημασία της πρωτεΐνης σόγιας ειδικότερα . Περισσότερα για την πρωτεΐνη σόγιας σε λίγο …

3. Διατηρήστε τη μυϊκή μάζα τρώγοντας πολλά τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.

Συνειδητοποιήστε ότι με την κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, θα διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα και περισσότερη μυϊκή μάζα σημαίνει ότι: αυξήστε το μεταβολισμό σας

Κάψτε περισσότερο λίπος

Καταλάβετε ότι ο μυϊκός ιστός σας χρειάζεται πρωτεΐνη για να διατηρηθεί και όταν το σώμα σας δεν έχει αρκετή πρωτεΐνη, ένα από τα πρώτα μέρη που θα πάρει η πρωτεΐνη είναι από τον μυϊκό ιστό.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι ένας από τους σημαντικότερους μυς του σώματος είναι η καρδιά σας. Δεν θέλετε να βλάψετε αυτό το μυ;

Θυμηθείτε ότι οι μύες είναι πρωτεΐνες και η πρωτεΐνη είναι Thermogenic – Όταν δεν τρώτε αρκετό ή παίρνετε αρκετή διατροφή, το σώμα περνά σε μια “κατάσταση πείνας” και θα κρεμάσει σε αυτό που έχει. Αυτό σημαίνει ότι θα κολλήσει στα αποθέματα λίπους όσο μπορεί.

Δεδομένου ότι το σώμα δεν ξέρει πότε θα πάρει περισσότερο φαγητό ή διατροφή, θα κρεμάσει σε όλο το λίπος που έχει και θα αρχίσει να καίει την πρωτεΐνη που βρίσκεται στον μυϊκό ιστό σας.

Η κατανάλωση λιγότερων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάει γιατί αρχίζει να μειώνει το μεταβολισμό σας και να αφαιρεί την ικανότητά σας να κάψετε αποθηκευμένο λίπος.

4. Αισθάνεστε πεινασμένοι όταν αλλάζετε τις διατροφικές σας συνήθειες σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής;

Ίσως να μην παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη. Ίσως αναρωτιέστε πόση πρωτεΐνη χρειάζομαι;

Ο Δρ συστήνει να πάρετε σχεδόν το σωματικό σας βάρος σε γραμμάρια πρωτεΐνης. Η μέση γυναίκα χρειάζεται περίπου 100 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 150 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα.

Αυτός είναι ένας μέσος άνθρωπος που είναι μέτρια ενεργός. Όσο πιο ενεργητική είστε, τόσο περισσότερη πρωτεΐνη θα χρειαστείτε για τον ενεργό τρόπο ζωής σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε άτομο που εργάζεται πολλές φορές την εβδομάδα. Η πρόσληψη πρωτεϊνών και θερμίδων αποτελεί ανησυχία όταν είστε ενεργός άνθρωπος που καίει πολλές θερμίδες (και ενδεχομένως μυς) κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας προπόνησης.

Επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε αρκετή πρωτεΐνη χωρίς να τρώτε, εδώ είναι μερικές προτάσεις για να αυξήσετε την πρωτεϊνική σας πρόσληψη ενώ βρίσκεστε στο πρόγραμμα σας.

Σκεφτήκατε ποτέ να εξετάσετε την ενσωμάτωση μιας υψηλής πρωτεΐνης (και κατά προτίμηση χαμηλών υδατανθράκων) ανανέωσης του γεύματος στην καθημερινή διατροφή σας; Είτε χρειαστεί να χάσετε βάρος είτε όχι, σχεδόν όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερη διατροφή και πρωτεΐνες στην καθημερινή διατροφή τους.

Ανάλογα με το αγαπημένο μείγμα ανακινήσεων, θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε από 9 έως 18 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κούνημα και θα φορτωθεί με βιταμίνες και μέταλλα που το σώμα σας χρειάζεται.

Η Πρωτεΐνη Αυξάνει Το Ρυθμό Του Μεταβολισμού

Ακολουθεί μια προτεινόμενη συνταγή “Power Shake Protein”:

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό και 3 Tbls ενός μείγματος ανατάραξης χαμηλών υδατανθράκων υψηλής πρωτεΐνης, σε ένα μπλέντερ.

Χρησιμοποιώντας το μείγμα με τη χαμηλότερη ταχύτητα, το νερό και το κούνημα αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κύβους πάγου, μια μπανάνα ή το αγαπημένο σας φρούτο και συνδυάστε με υψηλή ταχύτητα για ένα ειδικό “Power Protein shake”!

Περισσότερη πρωτεΐνη, λιγότεροι υδατάνθρακες και θερμίδες από ένα κανονικό μείγμα ανακινείται με γάλα ή ποτό σόγιας είναι τα οφέλη του “Power Shake”.

Το “Shake Power” βοηθά επίσης να σας κρατήσει πιο γεμάτο και ικανοποιημένο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερα διατηρώντας τα οφέλη από ένα κούνημα πρωτεϊνών!

Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε στο σώμα σας περισσότερη πρωτεΐνη είναι να φάτε μια μπάρα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, η οποία μπορεί να έχει 8 – 15 γραμμάρια πρωτεΐνης καταπολέμησης της πείνας. Αυτές οι ράβδοι ισχύος πάντα κάνουν ένα μεγάλο σνακ.

Χρησιμοποιήστε αυτό σε συνδυασμό με το μίγμα Shake και το κανονικό σας γεύμα (α) για να πάρετε όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα σας κάθε μέρα!

5. Να ξέρετε ποια είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης;

Πολλοί άνθρωποι λένε το βόειο κρέας ή το κρέας γενικότερα.Αυτές είναι μεγάλες πηγές πρωτεϊνών, γνωρίζετε όμως ότι μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης είναι η πρωτεΐνη σόγιας; Δεν θα έχουμε το χρόνο να πάμε σε όλα τα οφέλη της πρωτεΐνης σόγιας εδώ,

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία για να τονίσουμε. Οι πρωτεΐνες με βάση το πλαστικό, όπως αυτές που υπάρχουν στη σόγια, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και στην ανύψωση της καλής χοληστερόλης HDL. Αυτό συμβάλλει στη μικρότερη αύξηση της κακής χοληστερόλης και βοηθά στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και φραγμένων αρτηριών. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τα προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνη σόγιας μπορεί να είναι σε θέση να φέρουν το εγκεκριμένο από την FDA σύμβολο “Heart Smart” που σημαίνει – “Οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη που περιέχουν 25 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων”.

Πρωτεΐνες με βάση τα φυτά

Ζωικές πρωτεΐνες όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορούν να φορτωθούν με κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Αυτός ο τύπος πρωτεΐνης μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη LDL (κακή) όταν παραμείνει στη διατροφή σας για μεγάλες χρονικές περιόδους. Πέρα από τα χρόνια, η υψηλή LDL χοληστερόλη στο αίμα σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και φραγμένες αρτηρίες.

Αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Έτσι, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τις υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ζωικές πρωτεΐνες με καλύτερα τεμάχια κρέατος – κατά προτίμηση χορτοφάγους βοοειδών και φυτικών πρωτεϊνών όπως σόγια.

Επίσης, αντικαθιστώντας τα κορεσμένα λίπη με ακόρεστα λίπη, το πετρέλαιο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία που σχετίζονται με υψηλή χοληστερόλη LDL και κορεσμένα λιπαρά.

Η ανάγνωση αυτού του άρθρου σας ωθεί να αναλάβετε δράση.

Όταν ακολουθείτε αυτές τις 5 συμβουλές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να δώσετε ώθηση στο μεταβολισμό σας και καίνε περισσότερο αποθηκευμένο λίπος επειδή η πρωτεΐνη είναι θερμογενής. Και λόγω αυτού του γεγονότος μπορείτε να διατηρήσετε περισσότερη μυϊκή μάζα κάνοντας την πρωτεΐνη που παίρνετε από τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα αντί να καίτε την πρωτεΐνη των μυών σας.

Τέλος, θα κάνετε το σώμα σας καλά λαμβάνοντας πιο υψηλής ποιότητας ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη και ειδικά περισσότερη πρωτεΐνη σόγιας που είναι καλό για την καρδιά σας και το κυκλοφορικό σύστημα.