Γενικές Πληροφορίες Για Τις Δίαιτες

Οι δίαιτες δεν λειτουργούν. Εάν έκαναν τις Η.Π.Α. του Α. Θα ήταν το λεπτότερο, πιο θλιβερό έθνος στον κόσμο, με πάνω από 40 εκατομμύρια Αμερικανούς να ξοδεύουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο σε προϊόντα απώλειας βάρους. Στην πραγματικότητα, το αντίθετο ισχύει. Το Κέντρο Ελέγχου Νόσων ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον το 65% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

ΜεζουραΜε την αυξανόμενη λίστα των δεινών που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του διαβήτη, το πρόβλημα βάρους στην Αμερική έχει καταστεί σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις διατροφικές συνήθειες ως απάντηση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα – σαν να ζουν με μπέικον και αυγά, σούπα λάχανου ή ποτά αντικατάστασης γευμάτων με χαμηλές θερμίδες θα μπορούσαν ποτέ να θεωρηθούν ως μια υγιεινή λύση.

Μια ανασκόπηση των δημοφιλών προγραμμάτων διατροφής που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και δημοσιεύθηκε στα Annals of Internal Medicine, δήλωσε ότι τα περισσότερα προγράμματα απώλειας βάρους δεν προσφέρουν καμιά ή καθόλου απόδειξη ότι οι συμμετέχοντες είχαν επιτυχία στην απώλεια βάρους ή τη διατήρηση βάρους μακροπρόθεσμα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α. δήλωσε ότι από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που καταναλώνουν δίαιτα, λιγότερο από το 5% αυτών που πραγματικά χάνουν το βάρος τους θα είναι σε θέση να το διατηρήσουν στα επόμενα χρόνια. Έχει υποθέσει ότι ένας dieter μπορεί να ρίξει περίπου 100 κιλά κατά τη διάρκεια μιας ζωής, αλλά να κερδίσει πίσω 120 κιλά.

Ένα πλεονέκτημα των οργανώσεων απώλειας βάρους, ωστόσο, ήταν η στήριξη ομάδας. Οι διαιτολόγοι που εντάχθηκαν στις ομάδες υποστήριξης φάνηκαν να χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που αποφάσισαν να πάνε μόνοι τους.

Οι δίαιτες μόδας φέρνουν μαζί τους μια πληθώρα ανησυχιών για την υγεία. Περιοριστικές δίαιτες χαμηλών θερμίδων μπορεί να είναι αυτοκαταστροφικές. Ο μεταβολισμός του σώματος επιβραδύνει τη μετακίνηση του συστήματος σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και τη διατήρηση σε κάθε θερμίδα για μελλοντική χρήση αντί για καύση.

Χέρι με βαράκιαΗ πολύτιμη μυϊκή μάζα αναλύεται και εμφανίζεται χαμηλός λήθαργος.

Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και δυσκοιλιότητα. Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων κλιμακώνεται λόγω της αύξησης της κακής χοληστερόλης που υπάρχει στα ζωικά λίπη. Όταν η θρεπτική ακεραιότητα του σώματος απειλείται λόγω της εξάλειψης μιας συγκεκριμένης ομάδας τροφίμων, ο Dieter κινδυνεύει για πολλά προβλήματα υγείας, όπως η οστεοπόρωση, ορισμένοι τύποι καρκίνου, προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος, ανωμαλίες ηλεκτρολυτών και διαταραχές διατροφής.

Και με τις δίαιτες, σε αντίθεση με τις μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής, η πιθανότητα να κερδίσετε πίσω αυτά που έχετε χάσει, και στη συνέχεια κάποια, είναι υψηλή.

Σε μια κουλτούρα εμμονή με τη φυσική τελειότητα ίσως πρέπει να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε γενικά το βάρος. Είμαστε δίαιτες για να είμαστε υγιείς ή απλώς λεπτοί; Αν το τελευταίο είναι ο στόχος, τότε μπορεί να είναι απαραίτητη η περαιτέρω διερεύνηση των κινήτρων για δίαιτα, αλλά εάν η υγεία είναι ο τελικός στόχος, τότε η εξέταση των αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να ξεκινήσει.

Είστε συναισθηματικός φαγάς, έχετε ένα πάθος με τα γλυκά, ή τρώτε από την πλήξη; Τρώτε φρέσκα τρόφιμα ή μόνο πράγματα που έρχονται σε ένα κουτί, μια τσάντα ή μέσω ενός παραθύρου οδήγησης;

Ποια είναι η γενική κατάσταση της υγείας σας;

Ο τρόπος ζωής σας είναι καθιστός ή ενεργός;

Τι είδους σωματικές δραστηριότητες απολαμβάνετε;

Ερωτήσεις όπως αυτές σας βοηθούν να οικοδομήσετε το θεμέλιο για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης δίαιτας χωρίς δίαιτα – ένα σχέδιο κοινής λογικής για τη ζωή που θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους, αυξημένα επίπεδα ενέργειας και βελτιωμένη υγεία και ευεξία.

Οι γρήγορες επιδιορθώσεις συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα μακροχρόνιες αποτυχίες και ενώ η απάντηση στο πρόβλημα βάρους μπορεί να μην έρχεται με τη μορφή μιας μαγικής διατροφής, δεν χρειάζεται ούτε να είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Η διατήρηση ενός λογικού σχεδίου γεύματος, συμπεριλαμβανομένων σύνθετων υδατανθράκων, άπαχων πρωτεϊνών, καλών λιπών, φρούτων και λαχανικών και γλυκών με μετριοπάθεια, άσκηση τακτικά και διατήρηση μιας υγιούς στάσης όσον αφορά τη σχέση βάρους / υγείας μπορεί να είναι η απλή απάντηση που αναζητάτε .