Γιατί Τα Πεπτικά Ένζυμα Είναι Ζωτικής Σημασίας Για Την Καλή Υγεία!

Οι περισσότερες πεπτικές διαταραχές αναπτύσσονται λόγω της ανικανότητας του σώματος για την παραγωγή επαρκών ενζύμων για την πέψη που βελτιώνει την υγεία και την κατάλληλη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών.

Η μείωση του ενζύμου έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη πέψη και απορρόφηση, με αποτέλεσμα χρόνιες διαταραχές. Η κακή απορρόφηση είναι η αδυναμία των κυττάρων του σώματος να αποκτήσουν θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που καταναλώνονται.

Αυτή η αδράνεια προκαλεί απώλεια βιταμινών, ορυκτών, ινών και θερμιδικής αξίας (ενέργειας) των τροφίμων, με αποτέλεσμα την κυτταρική στέρηση. Η πεπτική απορρόφηση μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της ακόλουθης προϋπόθεσης:

 1. Ανεπαρκής χρόνος για τα μεγάλα μόρια τροφίμων (πρωτεΐνη, άμυλο, λίπος) που πρέπει να διασπαστούν από συγκεκριμένα πεπτικά ένζυμα.
 2. Ακατάλληλο-λειτουργικό πάγκρεας, που δεν είναι σε θέση να παραδώσει αρκετά πεπτικά ένζυμα στο λεπτό έντερο για να σπάσει τα μεγάλα μόρια. Έτσι, η απορρόφηση θρεπτικών ουσιών καθίσταται ελάχιστη ή ανύπαρκτη.
 3. Η ανάπτυξη μιας κατάστασης που είναι γνωστή ως σύνδρομο Cleaky, στην οποία τα τοιχώματα της μεμβράνης της εντερικής επένδυσης καθίστανται διαπερατά, επιτρέποντας την αδιαφοροποίητη τροφή να οδηγείται στην κυκλοφορία του αίματος.

Η εργασία των πεπτικών ενζύμων είναι να διασπάσουν τα υλικά τροφίμων σε συστατικά που είναι απορροφήσιμα και, επιπλέον, παράγουν ουσίες που βοηθούν στην γαλακτωματοποίηση των λιπών σε μορφές που μπορούν εύκολα να απορροφηθούν στο αίμα.

Τα Ένζυμα Είναι Απαραίτητα Για Τη Ζωή!

Όλα όσα ζουν απαιτούν ένζυμα συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων. Τα ένζυμα είναι μια ουσία με βάση την πρωτεΐνη που βρίσκεται σε κάθε ζωντανό κύτταρο.

Σημαντικές λειτουργίες βελτίωσης της ζωής των ενζύμων:

 • Βοηθά στην πεπτική λειτουργία
 • Αντιρυτιδικές ιδιότητες.
 • Βοηθάει σε θεραπευτικές ικανότητες.
 • Βοηθά στην αναπνευστική λειτουργία.
 • Βοηθά στην ισορροπία γλυκόζης.
 • Διαλύει θρόμβους αίματος.
 • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
 • Ανοσοδιεγερτής για τη δημιουργία φυσικής αντοχής σε ασθένειες

Οι ενέργειες των ενζύμων διευκολύνουν όλες τις διαδικασίες ζωής και τη μοριακή ακεραιότητα. Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα πιο κοινά πεπτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Αυτή η κατάσταση είναι επίσης γνωστή ως δύσκολη κίνηση του εντέρου. Μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία στην κοιλιά, την πλάτη ή τα πλευρά.

Εμφανίζεται όταν τα κόπρανα κινούνται πολύ αργά μέσα από το παχύ έντερο, με αποτέλεσμα να γίνεται σκληρό και ξηρό. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί όταν τα κόπρανα δεν κινούνται καθόλου ή κινούνται πολύ γρήγορα, προκαλώντας αντίθετα διάρροια.

Η δυσκοιλιότητα μπορεί συχνά να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας όπως η αφυδάτωση και ο υποσιτισμός.

Ένα άλλο αποτέλεσμα χαμηλής ενζυμικής δραστηριότητας είναι η ζύμωση, η βάση για εντερικές διαταραχές. Αυτή η διαδικασία ενθαρρύνεται όταν η δίαιτα περιέχει υδατάνθρακες και σάκχαρα που παραμένουν στην εντερική οδό παρά να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτές οι μη απορροφημένες ουσίες αποτελούν τη συνηθέστερη πηγή εντερικού αερίου και δυσφορίας.