Η Προσωπική Μου Σχέση Με Τα Κιλά Μου (Long Story)

Αρνητικές σκέψεις, συμβολική προστασία, όντας οι οποίοι πραγματικά είμαστε… σίγουρα πλησιάζουμε. Έρχεται από μέσα, πιστεύουμε ότι πολύ. Αλλά πως? Πώς συνδέουμε μια εσωτερική κατάσταση του μυαλού που αποκρύπτεται με την πραγματική παχυσαρκία χωρίς το hocus pocus;

Βρίσκουμε τον βιολογικό σύνδεσμο. Ανακαλύπτουμε πού πηγαίνουν εκείνες οι αντιληπτικές σκέψεις και συναισθήματα και τι ζημιά καταφέρνουν να κάνουν κατά μήκος του δρόμου. Ή τουλάχιστον αυτό έκανα!

Την πρώτη φορά που άκουσα ότι το λίπος ήταν όλα στο μυαλό, ήμουν ενδιαφέρουσα. «Πώς ακριβώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό», βρήκα τον εαυτό μου να ρωτάω.

Ένας φίλος και εγώ είχαμε κουραστική συνομιλία για το λίπος, όταν ανέφερε ότι είχε ακούσει για ένα βιβλίο που περιγράφει το κέρδος βάρους ως σύμβολο προστασίας. Τα αρνητικά μοτίβα διανοητικής σκέψης ήταν φαινομενικά υπεύθυνα για να μας κάνουν λίπος!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassandra (@pseudohealthygirl) στις

Αναρωτήθηκα αν μιλούσε για ψυχολογικά συμβολική ή πραγματική βιολογική σύνδεση που επηρέασε τον μεταβολισμό μας.

Έψαχνα για κάτι βαθύτερο εκείνη την εποχή, επειδή έχασα την πίστη μου στις παραδοσιακές έννοιες της παχυσαρκίας. Ο ιατρικός, αθλητικός και επιστημονικός κόσμος προώθησε έννοιες που φάνηκαν υπερβολικά ευρείες και γενετικά αθέμιτες να εφαρμοστούν σε όλους μας εδώ στη γη. Φάνηκε ότι κάθε νέο σχέδιο διατροφής και το βιβλίο πραγματοποίησαν μια νέα και επαναστατική θεωρία για το πώς και γιατί όλοι κερδίζουμε βάρος. Ωστόσο, κανένας θεωρία δεν κάλυπτε όλες τις καταστάσεις και τις περιστάσεις, όπως γιατί χάνουμε βάρος όταν ερωτευόμαστε.

Με ενθουσιασμό ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες για το βάρος μου, έριξα τον εαυτό μου σε αυτή την πεποίθηση. Εκπαιδεύθηκα τις διαβεβαιώσεις και έψαξα βαθιά μέσα στο μυαλό μου για τις ψυχικές ασκήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος μου.

Παρόλο που γιόρτασα αυτή τη νέα ιδέα και εξακολουθώ να κάνω, απογοητεύτηκα και απογοητεύτηκα όταν δεν μπορούσα να κάνω πόνους, ακριβώς, ποιες από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου έβαλαν το βάρος μου πάνω και κάτω.

Θα μπορούσα να δω το βάρος μου να πηγαίνει πάνω και κάτω από μια εβδομάδα στο επόμενο, αλλά έπρεπε να μάθω ακριβώς πώς όλα έγιναν δυνατά. “Πού ήταν η σύνδεση;” ρώτησα τον εαυτό μου, “Πώς μπορεί να επηρεάσει το αίσθημα του λίπους;” Δεν μπορούσα να κρατήσω καμία ακριβή σκέψη ή αίσθηση υπεύθυνη, πράγμα που σήμαινε ότι δεν θα μπορούσα να τον ελέγξω στενά, όπως το ήθελα να κάνω.

Συνέχισα να αναρωτιέμαι και να κερδοσκοπούν για δύο ολόκληρα χρόνια πριν έμεινα ευτυχώς έγκυος.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών άρχισα να χάσω βάρος γύρω από τους μηρούς μου, μια περιοχή που προηγουμένως αρνήθηκε να ξεφύγει, ανεξάρτητα από το πόσο αυστηρή ήταν η δίαιτα που πήγα ή το πρόγραμμα άσκησης στο οποίο έλαβα μέρος. Ήξερα ότι αλλάζω σε ένα εσωτερικό επίπεδο αλλά για άλλη μια φορά , Δεν μπορούσα να αποδείξω ακριβώς ποιες σκέψεις ή συναισθήματα αντιστοιχούσαν στους μηρούς μου.

Μετά τη γέννηση του παιδιού μου, δεν έκανα αυτό που κάνουν οι περισσότερες νέες μητέρες και δέχονται να καλλιεργήσουν τις τρυφερές στιγμές μόνο με το μωρό τους. Σηκώθηκα, κουρασμένος και εξαντλημένος και έσπρωξα τον εαυτό μου πίσω στην παλιά μου ζωή, ταυτόχρονα με το τράβηγμα των απαιτήσεων της μητρότητας. Μια αλλαγή της σκηνής συνέβη με μια μετακίνηση σε μια ξένη χώρα τόσο από πολιτιστική όσο και απόλυτα αφαιρεθεί από τη δική μου που με οδήγησε να αρχίσω να αμφισβητώ ποιος πραγματικά ήμουν. Το βάρος μου, αφού δεν ανέκτησα πλήρως από τον τοκετό, άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει προς τα πάνω, παρά ό, τι έφαγα. Μια καλή αυστηρή δίαιτα την έριξε για μια στιγμή, αλλά με απέτυχε τη στιγμή που πήγα από αυτό.

Στον πλησιάζοντα χειμώνα του 1997, στάθηκα ακόμα μια μέρα και πήρα ένα λεπτό για να κοιτάξω έξω από το παράθυρο. Ήμουν μόνος στην εταιρεία του εαυτού μου. Οι αισθήσεις μου έφθασαν την προσοχή μου επειδή, αν και ήμουν εντελώς ακίνητος, οι μύες μου ένιωσαν σαν να προσπαθούσαν να με εμποδίσουν να πάω κάπου. Ήταν απασχολημένοι να εργάζονται εναντίον μου, παρόλο που δεν έκανα κίνηση. Ήμουν “tensing επάνω” για φαινομενικά δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Όχι πολύ καιρό μετά από αυτή τη στιγμή της ενδοσκόπησης, μου έδειξε ότι το σωματικό λίπος που κέρδιζα σιγά-σιγά εμφανίζονταν μόνο στις περιοχές όπου οι μύες μου τεντώνονταν. “Θα μπορούσε να υπάρξει μια σύνδεση;” αναρωτήθηκα.

Προχώρησα να παρακολουθήσω αυτό το περίεργο περιστατικό στις εβδομάδες που ήρθαν και πήγαν. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω ότι οι ίδιες οι σκέψεις και τα συναισθήματά μου ήταν υπεύθυνες για τον τερματισμό των μυών μου. Ήμουν απελπισμένος να χάσω το βάρος που κερδίζω και έβλεπα αυτή την παρατήρηση ως σωτήρα που στάλθηκε από τον ουρανό. Άκουσα αμέσως για να χαλαρώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Ήμουν πρόθυμος να μάθω αν αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αντιστραφεί. Θα μπορούσε να είναι δυνατό να χάσετε βάρος με χαλάρωση;

Περίπου ένα μήνα αργότερα, ήταν προφανές ότι το βάρος μου είχε μειωθεί.

Ήμουν πάνω από το φεγγάρι. Δεν είχα φάει διαφορετικά και δεν είχα κάνει καμία άσκηση. Δεν ήμουν άγχος και δεν ήμουν σε κανένα φάρμακο. Η μόνη προφανής αλλαγή ήταν ότι είχα αρχίσει να χαλαρώνω και να αφήνω να φύγω, διανοητικά. “Εξηγήστε το!”, Σκέφτηκα στον εαυτό μου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mgr. Karolína Huvarová (@karolinahuvarova) στις

Ήταν απίστευτο. Είχα παρατηρήσει ότι το λίπος του σώματος μου μπορεί να έρθει και να πάει ανάλογα με το πόσο οι μύες μου τεντωμένοι ή χαλαροί. Το σωματικό μου λίπος θα συσσωρεύεται ή θα εξαφανίζεται στις ακριβείς ίδιες περιοχές όπου οι μύες μου τεντωμένοι ή χαλαροί, ανεξάρτητα από την πρόσληψη τροφής ή το επίπεδο άσκησης.

Ωστόσο, μαζί με το συναίσθημα ήρθε σύγχυση. Ήμουν μπερδεμένος γιατί δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο πριν και αναρωτήθηκε αν το μυαλό μου έπαιζε κόλπα πάνω μου. Αποφάσισα ότι ο μόνος τρόπος για να μάθετε ήταν να ρωτήσετε. Αλλά ποιος θα μπορούσε να ζητήσει να ζήσω σε μια ξένη χώρα μακριά από μια αγγλική βιβλιοθήκη;

Η διαίσθηση μου είπε ότι το Internet ήταν η απάντηση.

Ξεκίνησα να ψάχνω για έγγραφα σχετικά με το κέρδος βάρους, τους μύες, το άγχος, το μεταβολισμό, οτιδήποτε θα περιγράφει αυτή την περίεργη εμπειρία που έχω. Όταν δεν βρήκα πια το πληκτρολόγιό μου για τα βουνά της έντυπης λογοτεχνίας και των εκθέσεων που αποδεικνύονταν αδιευκρίνιστες, έπρεπε να αντιμετωπίσω την πιθανότητα ότι κανείς δεν είχε καταλάβει ακόμα τι έφτασα να παρατηρήσω. Δεν μπορούσα να βρω ένα ενιαίο έγγραφο που να περιγράφει αυτό το περίεργο φαινόμενο.

Καθώς περνούσαν οι μήνες, θα ρωτούσα με σιγουριά όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν να μάθουν για το αν ήσαν πολύ σφιχτοί και που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό το τέντωμα. Ήμουν σιγά-σιγά πεπεισμένος ότι μόνο τα υπέρβαρα άτομα χρονίως τεταμένα και μόνο στις περιοχές όπου είναι λιπαρά. Καθώς όλο και περισσότεροι από τους λεπτούς ανθρώπους που αμφισβήτησα δεν κατάφεραν να κατανοήσουν την περιγραφή μου για το συναίσθημα που προκαλεί η ταλάντωση, ένιωσα ενστικτωδώς ότι αυτό ήταν ένα φαινόμενο που άξιζε να εξερευνηθεί.

Μέσα από τον εαυτό μου τον πειραματισμό και την ευαίσθητη ενδοσκόπηση μου ξεκίνησα ένα ταξίδι εξερεύνησης μέσα από τους μηχανικούς που προκαλούν ταλαιπωρία. Έφτασα στην πεποίθηση ότι μια διανοητική σύγκρουση προκύπτει όταν αντιτιθέμεθα στην ίδια τη δράση που κάνουμε ή σκοπεύουμε να κάνουμε. Αυτή η πεποίθηση επηρεάστηκε περαιτέρω από τη συνειδητοποίηση ότι αντιτιθέμεθα στις ενέργειές μας όταν φοβόμαστε και όταν δυσκολευόμαστε να χαλαρώσουμε και να είμαστε οι ίδιοι. Μέσα από το μυαλό μου, διερεύνησα κάθε ίντσα του σώματός μου, διαισθητικά ακούγοντας με ακρίβεια ποια ενέργεια αντιτίθεστε με την τάση και πώς θα μπορούσα να την μετατρέψω και να ξεκινήσω να χαλαρώσω και να είμαι και πάλι ο ίδιος.

Η επιστήμη δεν μου ενδιαφέρει στο γυμνάσιο, οπότε ξεκίνησα πραγματικά από την αρχή όταν αποφάσισα να διευρύνω τις γνώσεις μου για τη βιοχημεία. Είχα τον εαυτό μου παγιδευμένος σε μια δύσκολη δέσμευση. Δεν μπορούσα να το εγκαταλείψω μόνο και μόνο επειδή κανείς άλλος δεν είχε βγει με αυτή την παρατήρηση. Παρ ‘όλα αυτά, κατά περιόδους αισθανόμουν την έξοδο από το πρωτάθλημά μου να κοσκινίζω μέσα από βουνά επιστημονικών δημοσιεύσεων και να κοιτάζω πάνω σε κάθε λέξη που τυπώνεται σε αυτά για να κατανοήσουν τι έλεγαν.

Αυτό το φαινομενικά απλό περιστατικό αποδείχθηκε ότι περιλαμβάνει ένα πλήθος μεταβλητών.

Ωστόσο, μου έθεσε μια προφανή ερώτηση. Ήταν αυτός ο άλλος τρόπος για να κερδίσει βάρος ή ήταν αυτός ο μόνος τρόπος να κερδίσει το βάρος, οπότε γιατί κανείς δεν το είχε παρατηρήσει ποτέ πριν;

Σε κάθε γωνιά έπρεπε να υπενθυμίσω ότι η ρύθμιση αυτού του γεγονότος ήταν πραγματική. Το είχα βιώσει και το παρατηρούσα με τα μάτια μου. Κάθε πληροφορία που διάβασα σχετικά με τα αίτια της παχυσαρκίας ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα πράγματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνδεθούν μαζί, θεωρητικά ή υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Έχοντας δημιουργήσει έναν ψυχολογικό σύνδεσμο στη ρύθμιση της τάσης, προχώρησα στη διερεύνηση του πώς ακριβώς αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να επηρεάσει τη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένους τομείς. Έχω εμπιστοσύνη στη διαίσθησή μου να με καθοδηγεί στο σωστό υλικό αναφοράς μέρα με τη μέρα, μήνα μετά το μήνα.

Προκειμένου να μάθω τι μου προκαλούσε ένταση, έπρεπε επίσης να μάθω τι δεν την προκαλούσε.

Πολύ γρήγορα έμαθα ότι όταν μια συγκεκριμένη διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη να ακολουθήσει ή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες, τότε ήμουν σε λάθος διαδρομή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πήγα με τις ενδείξεις που ανοίγονταν για μένα. Οι λέξεις-κλειδιά έκαψαν μια παράξενη ενέργεια σαν να έλεγε για την προσοχή μου.

Το μυαλό μου έγινε ακόρεστο για πληροφορίες και νέες ενδείξεις, σημειώνοντας έντονα σε οποιαδήποτε στιγμή που είχα. Θα ήθελα να ξυπνήσω τη νύχτα να σκέφτομαι γιατί θα πρέπει να είμαι αυτός που θα παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο, αφού δεν έχει εκπαιδευτεί επισήμως στις ιατρικές επιστήμες.

Ωστόσο, κοιτάζοντας πίσω σε αυτό τώρα, είχε τα πλεονεκτήματά της.

Αν έπρεπε να έχω εκπαιδευτεί τυπικά, δεν θα ξεκινούσα σε άγνοια. Ευτυχώς, δεν ήμουν τυφλός από τυχόν προκαταρκτικές ιδέες για το τι ήταν ιατρικά εφικτό και τι δεν ήταν. Απλώς έχω εμπιστοσύνη και περίμενα ότι θα βρω την απάντηση και αργά τα κομμάτια άρχισαν να πέφτουν σε ισχύ.

Όσο σύντομα έβαζα μια υπόθεση βιβλίου μαζί, από ό, τι συνειδητοποίησα ότι θα έπρεπε να βρω τα τρέχοντα στοιχεία για να υποστηρίξω αυτήν την υπόθεση, αν ήθελα κάποιος να καθίσει και να πάρει ειδοποίηση. Αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο μέρος της έρευνάς μου. Θα περάσω μια ώρα μετά την ώρα να κοσκινίζω μέσα από τη λογοτεχνία τόσο τρέχουσα όσο και ξεπερασμένη. Συνειδητοποίησα ότι είχα σημειώσει σημαντική ανακάλυψη όταν τα κομμάτια της υπόθεσης βιβλίου μου άρχισαν να ταιριάζουν στα κενά, τις τρύπες και τα ερωτηματικά που τίθενται στις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και κριτικές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimmy Lanquetin 🐱 (@midji_la_sensation) στις

Σε αυτό το σημείο, ήξερα ότι ανεξάρτητα από τις αυξανόμενες ανεκδοτικές αποδείξεις, τα γεγονότα και τις συνέπειες αυτού του πολύ πραγματικού φυσικού περιστατικού, είχα δει αρκετά στοιχεία στο σώμα μου για να μοιραστώ αυτή την παρατήρηση με άλλους ανθρώπους. Το γεγονός ότι θα μπορούσα να χάσω βάρος και να το κρατήσω χωρίς δίαιτα ή άσκηση ήταν όλη η απόδειξη που χρειαζόμουν, ανεξάρτητα από το πώς συνέβη.

Προτείνω να διαβάσετε:

Εντούτοις, να σηκωθούμε και να λέμε αυτό που πραγματικά πίστευα τελικά μεταμόρφωσαν αυτό το ταξίδι σε μια εμπειρία πίστης στον εαυτό μου. Έμαθα να εμπιστεύομαι σε αυτό που βιώνω και έβλεπα να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σε ένα πλήρες φαινόμενο. Έχω επενδύσει την αγάπη και την ενέργεια μου στην έρευνα και στον εαυτό μου αποδεικνύοντας ότι αυτό το φαινόμενο είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε.