Το Λίπος Βοηθά Στη Σωστή Λειτουργία Του Οργανισμού

Για περίπου 50 χρόνια τώρα, οι Αμερικανοί τρώνε δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (με λίγα λιπαρά) και το αστείο είναι ότι έχουμε πάρει σταδιακά πιο λιπαρά και λιγότερο υγιή.

Ποιος δήλωσε ότι οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ήταν υγιείς και το πιο σημαντικό, γιατί το φαγητό λιγότερο λίπος σημαίνει ότι θα είσαι λιγότερο λίπος;

Προσπαθώντας να διατηρήσετε αυτό το εύκολο να το καταλάβετε, καθώς τα περισσότερα από αυτά που διαβάζετε και ακούτε είναι περίπλοκα, συγκεχυμένα και αντιφατικά, πρόκειται να είμαι άμεσος, στο σημείο και να εξηγήσω τα πράγματα με έναν τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν.

Από πού να αρχίσω???

Λοιπόν, έχω κάνει κάποια έρευνα σε αυτό και βρήκα πολύ λίγη επιστήμη για να υποστηρίξω τους ισχυρισμούς ότι η κατανάλωση λιγότερου λίπους θα σας κρατήσει κομψή. Βρήκα επίσης πολλά παραδείγματα που απορρίπτουν πλήρως αυτή την ιδέα. Για παράδειγμα, οι Γάλλοι τρώνε πολύ περισσότερο λίπος από ότι κάνουμε εδώ, ενώ η παχυσαρκία και τα ποσοστά ασθενειών και ασθενειών είναι αρκετά χαμηλότερα.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Ασημένιοι Εσκιμώοι. Καταναλώνουν όσο το 70% των θερμίδων τους προέρχονται από λίπος (λιπώδη φάλαινα και ψάρια) και έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων στον κόσμο – μέχρι να έρθουν και να φάνε σαν εμάς!

Πριν να καλύψω άλλα παραδείγματα, θα ήθελα να μιλήσω για μερικούς λόγους για τους οποίους η “δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά” δεν μας κάνει μόνο πιο παχύ, αλλά και σκοτώνοντας ανθρώπους γρηγορότερα από ότι μπορείτε να φανταστείτε!

Σας προκαλεί σοκ; Αν ναι, έχω νέα για εσάς! Εντάξει … εδώ είναι λίγοι λόγοι:

Η κατανάλωση λιγότερου λίπους σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες ή υδατάνθρακες και οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να τρώνε περισσότερους υδατάνθρακες (και τον λάθος τύπο!)

Το λίπος διατροφής είναι πολύ αργό κάψιμο στο σώμα, οπότε όταν αντικαθιστάτε το λίπος με ταχύτερους καύσιμους υδατάνθρακες, τείνετε να αισθάνεστε λιγότερο ενεργητικοί, κίνδυνο καψίματος μυϊκού ιστού και να προκαλέσετε όλεθρο στο μεταβολισμό και τις ορμόνες, επειδή τα ενεργειακά σας επίπεδα (σακχάρου στο αίμα) τρέιλερ.

Τα διαιτητικά λίπη παρέχουν μερικές από τις καλύτερες και πιο σταθερές πηγές ενέργειας. Έτσι, αν θέλετε να αισθάνεστε καλά όλη την ημέρα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετά λίπη και τα σωστά είδη.

Θα αγγίξω ποιοι τύποι για να αποφύγετε και ποιους να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Το Λίπος Βοηθά Στη Σωστή Λειτουργία

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται: Λίπος μόνο για να λειτουργήσει σωστά, πόσο μάλλον η βέλτιστη υγεία

Ορισμένες ποσότητες λίπους είναι απαραίτητες για την σωστή παραγωγή ορμονών. Εάν η παραγωγή ορμονών είναι απενεργοποιημένη, έτσι θα είναι ο μεταβολισμός σας.

Οι ορμόνες ρυθμίζουν πολλά πράγματα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς σας να χτίσετε και να διατηρήσετε τον μυϊκό ιστό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για ένα μεγάλο μέρος της ενεργειακής σας δαπάνης.

Με απλά λόγια: ο μυς καίει θερμίδες 24 ώρες την ημέρα και εάν τρώτε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά θα έχετε έναν σκληρό χρόνο να φτιάξετε και να διατηρήσετε τους μυς.

Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία

Η παχυσαρκία αυξήθηκε από το 14% του αμερικανικού πληθυσμού το 1960 σε πάνω από 22% μέχρι το 1980

Η Μελέτη Υγείας του Harvard University , η οποία έτρεξε πάνω από 10 χρόνια, διαπίστωσε ότι όχι μόνο οι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες δεν μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αλλά επίσης ότι το κορεσμένο λίπος δεν ήταν τελικά τόσο άσχημα και ότι πολύ λίγο ήταν εξίσου επιβλαβές.