Λάτρεις Της Ζάχαρης: Προσέξτε

Θα ήταν δίκαιο να υποθέσουμε ότι σχεδόν όλοι στον πλανήτη αγαπούν τη ζάχαρη και τα γλυκά τρόφιμα. Η μεταποιημένη ζάχαρη είναι σε πολλά προϊόντα και αποτελεί βασικό συστατικό για το ψήσιμο. Φαίνεται ότι όλοι έχουν ένα γλυκό δόντι για κάποια ζάχαρη τροφή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν να περιορίζουν την πρόσληψη επεξεργασμένης ζάχαρης, ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν είναι ότι η ζάχαρη είναι ένα από τα χειρότερα συστατικά που πρέπει να τοποθετήσετε στο σώμα σας.

English below Υπήρξα εθισμένη στην ζάχαρη και σαβουροφάγος για πάρα πολλά χρόνια! Από 1η Φλεβάρη που την έκοψα, νιώθω φανταστικά, έχασα κιλά, βελτιώθηκε η περιοδός μου και το δέρμα μου και αυξήθηκε η ενεργειά μου. ΤΕΛΟΣ η εξάρτηση!!!! Εκεί που κατανάλωνα πολύ ζάχαρη ημερησίως πλέον δεν μου λείπει σχεδόν καθόλου! Είμαι Κ Α Θ Α Ρ Η!!!!! 🙂 Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να μπεί στο facebook γκρουπ «Sugar-free Challenge, Αποτοξίνωση από την ζάχαρη”. . . I personally have been addicted to sugar for many many years! Since I cut it (February 1st), I've been feeling fantastic, I've lost kilos, my period and my skin has improved and my energy increased! I am Sugar – free warrior and I do not miss it at all! Anyone who wants to participate you can enter the facebook group: “Sugar-free Challenge, Αποτοξίνωση από την ζάχαρη”. . . . . #veganfoodlovers #foodgasm #instagreece #χωρίσζάχαρη #ingreece #greecestagram #kitchenbowl #χωριςζαχαρη #sugarfreedetox #foodblogfeed #greecelover_gr #greece?? #sugarfreedesserts #sugardetoxclub #urbangreece #greek #veganforlife #wugreece #veganbreakfast #flavours #withoutsugar #αποτοξινωση #ingersgreece #greekfoodblogger #ζαχαρη #vegancuisine #αποτοξίνωση

A post shared by Pinelopi Kyriazi (@maniniopk) on

Η χημική αντίδραση της ζάχαρης στο σώμα λειτουργεί ως δηλητήριο. Μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη έχει αποτελέσματα όπως το φάρμακο στο σώμα.

Η επεξεργασμένη ζάχαρη έχει πολλές επιβλαβείς επιδράσεις σε όλο το σώμα και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ανισορροπίες στα συστήματα οργάνων. Θα μπορούσατε να πείτε ότι η ζάχαρη τείνει να απορρίψει την ομοιοστατική ισορροπία ολόκληρου του σώματος αυξάνοντας την παραγωγή της αδρεναλίνης πολλές φορές. Στην ουσία, η ζάχαρη διεγείρει το νευρικό σύστημα προκαλώντας μια πτήση ή αντίδραση αγώνα.

Αυτό προφανώς δεν είναι μια υγιής διαδικασία. Αυτή η έντονη αντίδραση του σώματος αυξάνει την παραγωγή κορτιζόνης, η οποία καταστέλλει την ανοσοποιητική λειτουργία και μπορεί να οδηγήσει σε άλλες διαταραχές της υγείας.

Η καθημερινή πρόσληψη ζάχαρης οδηγεί σε πολλές άλλες ανισορροπίες και δυσλειτουργίες των σωματικών διαδικασιών.

Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε ένα υπερβολικά όξινο σώμα και με τη σειρά του θα προκαλέσει στο σώμα να απομακρύνει τα θρεπτικά συστατικά από τα αποθέματά του για να αντισταθμίσει αυτό το φαινόμενο. Αυτό μπορεί τελικά να προκαλέσει στο σώμα να πάρει ασβέστιο από τα οστά και τα δόντια αφού το ασβέστιο είναι το κύριο ορυκτό που χρησιμοποιείται για να εξουδετερώνει το υψηλό οξύ στα κύτταρα. Οστεοπόρωση και αρθριτικές καταστάσεις μπορεί να προκύψουν από αυτή τη συνεχιζόμενη διαδικασία.

Ζάχαρη και η σχέση της με την αύξηση βάρους

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης θα επηρεάσει τελικά κάθε όργανο του σώματος. Πρωταρχικά, η ζάχαρη αποθηκεύεται στο ήπαρ ως γλυκόζη. Δεδομένου ότι η ικανότητα του ήπατος να αποθηκεύει ζάχαρη με αυτή τη μορφή είναι περιορισμένη, το ήπαρ θα αρχίσει να επεκτείνεται σχεδόν σαν ένα μπαλόνι με συνεχιζόμενη ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης.

Όταν έχει γεμίσει η ικανότητα του συκωτιού, η περίσσεια γλυκογόνου (γλυκόζη) επιστρέφει στο αίμα με τη μορφή λιπαρών οξέων (λίπος). Οι ενώσεις λιπαρών οξέων λαμβάνονται στη συνέχεια σε διάφορα μέρη του σώματος και αποθηκεύονται ως αποθέσεις λίπους στους γλουτούς, την κοιλιά, το στήθος και τα ισχία, καθώς αυτά είναι τα πιο ανενεργά μέρη του σώματος.

Η κατανάλωση υπερβολικών επεξεργασμένων (ραφιναρισμένων) υδατανθράκων έχει την ίδια επίδραση στο σώμα.

Η κατανάλωση τροφίμων με ραφιναρισμένα λευκά αλεύρια και άλλα εμπλουτισμένα προϊόντα μπορεί να έχει τα ίδια φυσιολογικά αποτελέσματα. Η κατανάλωση περίσσειας ζυμαρικών, ρυζιού, τσιπς, κουλούρια και άλλων υψηλά επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρές καταθέσεις στο σώμα.

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς η κατανάλωση περίσσειας ζυμαρικών ή ρυζιού μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους, καθώς αυτά τα τρόφιμα έχουν πολύ λίγες ποσότητες λίπους και θερμίδων σε αυτές. Το μυστικό είναι … δεν είναι τόσο σημαντικό πόσο λίπος ή θερμίδες έχει ένα φαγητό. Το πραγματικό κλειδί είναι το βιολογικό αποτέλεσμα που έχει ένα τρόφιμο στο σώμα.

Όταν τα αδρανή μέρη του σώματος έχουν γεμίσει με λίπος, τότε τελικά οι περίσσεια αποθέσεων λιπαρών οξέων θα αποθηκευτούν γύρω από τα κύρια συστήματα οργάνων όπως η καρδιά και τα νεφρά. Αυτό οδηγεί στον εκφυλισμό αυτών των οργάνων και με τη σειρά του θα προκαλέσει κακή υγεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή ανοσοαπόκριση, κακή κυκλοφορία, υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.