Η Σημασία Της Άσκησης Για Την Ενίσχυση Των Μυών

Οι μύες και οι συνδετικοί ιστοί μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και αυτό οδηγεί σε λιγότερη ευελιξία. Εάν οι μύες σας έχουν περάσει κάποιο διάστημα χωρίς να χρησιμοποιηθούν, τείνουν να γίνονται πιο αδύναμοι και αρκετά δύσκαμπτοι.

Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται σημαντικά όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους μυς ξαφνικά. Αν κάνετε τακτικά ασκήσεις stretching για να επιμηκύνετε και να ενισχύσετε τους μυς σας, ο τραυματισμός μπορεί εύκολα να αποφευχθεί.

Μια αίσθηση έλξης είναι φυσιολογική ενώ κάνετε ασκήσεις stretching. Μπορεί να είναι ήπια δυσάρεστη, αλλά αν αντιμετωπίζετε πόνο τότε πιθανότατα να υπερβείτε τους μυς σας. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα χρειαστεί να μειώσετε το τέντωμά σας για να διατηρήσετε την άνεση.

Φυσικά μπορείτε να ωθήσετε τον εαυτό σας να τεντώσει περαιτέρω, αλλά να το πράξει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή για το όριο πόνου σας.

Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί οι άνθρωποι ενώ κάνουν ασκήσεις stretching είναι να αναπηδήσουν στο τέντωμα. Η αναπήδηση δεν είναι μια καλή ιδέα επειδή είναι ένα αιχμηρό, απότομο κίνημα που μπορεί να κάνει πολύ ζημιά στους μύες σας.

Θα πρέπει να επικεντρωθείτε στον συγκεκριμένο μυ που τεντώνετε και να ωθήσετε σταδιακά το όριό σας χωρίς να προκαλέσετε πόνο.

Θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι είστε πιο περιορισμένοι σε λίγους μόνο μήνες, αν είστε αφοσιωμένοι να κάνετε κάποιες ασκήσεις stretching μερικές φορές την εβδομάδα. Εάν ελπίζετε για ταχύτερο αποτέλεσμα τότε μπορείτε πάντα να αυξήσετε τη συχνότητα και τη διάρκεια των ασκήσεων stretching. Απλά θυμηθείτε να μην το παρακάνετε γιατί ένας τραυματισμός θα μπορούσε να σας βγάλει από τα πόδια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.