Το Πλεονέκτημα Των Ασκήσεων Για Τις Κακώσεις Της Πλάτης

Ασκήσεις για την πλάτη

Οι ασκήσεις πλάτης συχνά συνταγογραφούνται αποτελεσματικά ως εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση. Κάνοντας καθημερινά ασκήσεις πίσω μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο στην πλάτη που σχετίζεται με μια ποικιλία κοινών παθήσεων.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ασκήσεις κατάλληλες για κάποιες συνθήκες και ορισμένες ασκήσεις πίσω μπορεί ακόμη και να κάνουν το πρόβλημα χειρότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ελέγξετε με το γιατρό σας ποιες ασκήσεις θα σας βοηθήσουν ή θα σας εμποδίσουν.

Τι Να Κάνετε

Μια από τις απλούστερες ασκήσεις πλάτης που μπορείτε να κάνετε είναι μια πυελική κλίση. Ξαπλώστε στην πλάτη σας με τα πόδια σας επίπεδα και τα γόνατα λυγισμένα.

Κρατήστε τα πόδια σας μαζί και περάστε τα χέρια σας πάνω από το στήθος σας και μετά θα γυρίσετε τη λεκάνη σας και σπρώξτε τη χαμηλή πλάτη σας στο πάτωμα.

Ανασηκώστε αργά τους γλουτούς σας από το δάπεδο όσο μπορείτε χωρίς να τεντώνετε τους μυς σας. Αφού διατηρήσετε τη θέση για περίπου 5 δευτερόλεπτα, χαμηλώστε αργά τους γλουτούς σας στο πάτωμα.

Επιλέξτε Την Κατάλληλη Για Σας

Φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες ασκήσεις πλάτης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την πλάτη σας και να ανακουφίσετε τον πόνο, απλά θα πρέπει να πειραματιστείτε για να δείτε τι μπορεί να χειριστεί η πλάτη σας. Εάν μια άσκηση δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα ή ακόμα χειρότερα, προκαλεί περαιτέρω οπισθοδρόμηση, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε σε μια άλλη άσκηση που είναι πιο κατάλληλη για τα συγκεκριμένα προβλήματα της πλάτης σας.

Εάν μπορείτε να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση, ανακουφίζοντας τον πόνο σας μέσω της άσκησης, τότε δεν θα έχετε χάσει μια στιγμή με ασκήσεις πλάτης. Η συνεργασία με τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι βέβαιο ότι θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της πλάτης σας.

Τα Οφέλη Της Άσκησης

Τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας είναι καλά τεκμηριωμένα. Έχει αποδειχθεί σε μελέτες προσομοίωσης ότι η τακτική άσκηση έχει τη δύναμη να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο, να παραμείνουν υγιείς και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Εκτός από τα σωματικά οφέλη, η άσκηση έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει και οφέλη για την ψυχική υγεία. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους ανθρώπους να απομακρύνουν το μυαλό τους από τα πράγματα, να ανακουφίσουν το άγχος και να βρουν ηρεμία και ευτυχία κάνοντας κάτι που αγαπούν.

Το άρθρο περιγράφει ορισμένα από τα οφέλη που βρίσκονται σε άτομα που κάνουν τακτική σωματική δραστηριότητα, καθώς και προτείνει μερικές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες πτυχές της φυσικής κατάστασης.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας. Έχει πολλά οφέλη που ξεπερνούν τη διαχείριση του βάρους. Στην πραγματικότητα, είναι καλό και για την ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία.

Όπως με κάθε σωματική δραστηριότητα, τα οφέλη είναι τα ίδια: απώλεια βάρους, βελτιωμένη διάθεση, μειωμένα επίπεδα στρες και περισσότερη ενέργεια.